Solbogatan 29, 212 32 Malmö, Sverige
+46709404245

En rivstart


”Bemötande av sånna som oss”

Sommaren har gått och Socionompoddens sommarlov är officiellt slut. Idag har ni ett nytt avsnitt av podden ute och vi kör på med ett avsnitt i veckan som vanligt.

Först ut är Sanna Johansson som själv valt att döpa sitt avsnitt till ”bemötande av sånna som oss”. Vi pratar om hur hon möts i vardagen av sin omgivning men också hur hennes kontakter ser ut med socialtjänst och andra professionella som finns där för att hjälpa henne. Sanna berättar ärligt och öppet om hur det är att leva som en brukare och vad hon själv tycker om det begreppet. In och lyssna.

Under sommaren ser jag att ni är många nya lyssnare som hittat till podden och jag gläds av Era strålande recensioner. Gå gärna in och tyck till.

Tina Karpin Socionompodden

Under hösten kommer ämnen som människohandel, köp av sexuella tjänster, psykisk ohälsa, diagnoser, sexuella övergrepp mot barn, handledning och mycket, mycket mer. Målet är att fortsatt nyansera bilden av socialt arbete i media genom att ta in både anhöriga, yrkesverksamma, forskare och även människor som kommer i kontakt med socialt arbete.

Politiker?

Jag funderar också på att bjuda in politiker för att diskutera vilka förutsättningar vi har att utföra vårt arbete i en politikerstyrd organisation. Har ni förslag på gäster eller ämnen är ni som vanligt varmt välkomna att mejla mig på info@socionompodden.se.

Socionompodden behöver sponsorer

Hur glädjande det än är att se att vi fortsatt ökar så mycket i lyssnarantal är det fortfarande så att podden behöver sponsorer. Jag har under månaderna fört många samtal med chefer, företag och organisationer och tyvärr slutar det alltid med att förhandlingarna strandar i att de vill ha inflytande i poddens innehåll. Då jag av egen erfarenhet vet att vi socionomer är ett normkritiskt släkte vill jag vara tydlig med att all eventuell framtida sponsring inte kommer påverka poddens innehåll eller riktning.

Socionompodden

Oberoende utbildningskanal

Socionompodden är en oberoende utbildningskanal som verkar för att öka kunskapen om det sociala arbetets innehåll samt att ge de som kommer i kontakt med socialt arbete på olika sätt en egen röst om deras egna upplevelse.

Vet du någon som skulle kunna vara intresserad av att sponsra Socionompodden? Hör av er till oss på info@socionompodden.se