Solbogatan 29, 212 32 Malmö, Sverige
+46709404245

Med känsla för barns självkänsla

Petra Krantz Lindgren


Hur får man en ”bra” självkänsla?

Veckans gäst i Socionompodden sätter ord på den önskan alla föräldrar har. Vi önskar att våra barn ska växa upp med en god självkänsla. Men vad är självkänsla och hur får man en så kallat ”bra” självkänsla? I näsa steg väcks frågan om självkänsla i relation till självbild. Föds man med en god självkänsla som på vägen förstörs av ett mindre bra föräldraskap eller bygger man en god självkänsla hos sina barn och i så fall hur. I förlängningen frågar jag hur man kan förändra sin självbild och självkänsla som vuxen i det fall man inte fått adekvat stöd som barn. Om detta om många andra frågor gällande barns självkänsla pratar jag om med veckans gäst, Petra Krantz Lindgren, författare till boken Med känsla för barns självkänsla.

Socionompodden

Sommarlov väntar

Veckans avsnitt i Socionompodden blir det sista innan Socionompodden och jag tar ett välförtjänt sommarlov. Jag börjar sända nya avsnitt i augusti igen och under tiden kommer jag fortsatt blogga och lägga upp de tio mest lyssnade avsnitten så för de av Er som är nya socionompoddlyssnare finns det många intressanta avsnitt att lyssna ikapp på. För er trogna lyssnare hoppas jag att ni lyssnar om eller återkommer i augusti. Jag kommer också lägga ut ämnena till höstens avsnitt så ni kan inkomma med lyssnarfrågor till höstens gäster.

Fortsätt komma med förslag. Ni är många som mejlar mig angående ämnen ni önskar jag ska ta upp. Ge också gärna förslag på gäst om ni känner till någon kunnig inom just den frågan. Jag svarar på alla Era mejl så fort jag har möjlighet.

Tack och på återhörande!

Jag vill tacka för denna tiden fram tills nu. Gensvaret från Er lyssnare, professionella och viktiga samhällsinstitutioner har varit överväldigande. Jag är stolt över att Socionompodden har passerat alla förväntningar och ser fram emot en spännande höst med nya ämnen, spännande gäster och Era fortsatta reflektioner.

 

Jag önskar er en glad sommar

Tina Karpin