Solbogatan 29, 212 32 Malmö, Sverige
+46709404245

Om Oss


Socionompodden

Hej och varmt välkomna till Socionompoddens hemsida.

 

Grundare av Socionompodden

Jag som driver Socionompodden är Tina Karpin. Jag är socionom och har varit verksam i socialt arbete sedan 2004. Jag har arbetat inom behandling för kvinnor med beroendeproblematik och som samordnare för Ambulatoriet i Malmö. Därefter har jag i flera år arbetat som barnavårdsutredare innan jag gick vidare till privat verksamhet. Jag har arbetat som konsult och konsultchef i några år inom socialt arbete innan jag tog steget förra året och blev egenföretagare.

Idag driver jag företaget Social resurs där jag fortfarande åtar mig en viss del barnavårdsutredningar, ofta de av svårare karaktär samtidigt som jag föreläser och driver Socionompodden.

Varför Socionompodden?

Så nu när ni vet lite om mig vill jag presentera varför Socionompodden är viktig för mig att göra. Jag har ett stort driv i att upprätthålla god kvalité i socialt arbete. Jag arbetar hårt och gör mitt yttersta för att det ska bli bra med de klienter/uppdragsgivare jag möter.

Missvisande bild av socialt arbete

Jag tänker att de flesta socionomer har samma grundtanke, om att vi arbetar för våra medborgare. Därför blir det en stor diskrepans när det kommer till den mediala bilden av socialt arbete. Jag har under många år upplevt en frustration över bilden av socialt arbete i media. Missförstå mig rätt nu. Media ska granska socialtjänsten, vi är inte felfria. Däremot anser jag att bilden många gånger är onyanserad och vinklad till nackdel för vårt yrke. Antingen gör vi för mycket eller så gör vi för lite och de goda exemplen får väldigt lite plats i det mediala bruset.

Socionompodden är här för att bidra till ytterligare en aspekt av socialt arbete.

Hoppas Ni är med mig på denna resa.
Tina Karpin