Solbogatan 29, 212 32 Malmö, Sverige
+46709404245

Podcast


Syftet med Socionompodden

Målet med Socionompodden är att visa en nyanserad bild av socialt arbete. Vi vänder oss till yrkesverksamma men också till alla er medborgare som någon gång i livet kommer i kontakt med socialt arbete. Inte jag tänker du, jo även du.

Vissa kommer i kontakt med socialt arbete redan vid födseln om inte föräldrarna är gifta då man kommer för att skriva på papper som faderskapet, andra på grund av sociala problem, vissa på grund av LSS, andra när de är äldre. Vissa vill vara kontaktfamiljer eller familjehem.

Ni möter oss på arbetsförmedlingen, försäkringskassan, migrationsverket, på sjukhus och i skolor samt på många många fler ställen.

Vi kommer ha ett brukarperspektiv, anhörigperspektiv, ett yrkesperspektiv och även ta in forskare och författare. Allt i syfte att belysa det sociala arbetets komplexitet och därigenom bidra till kunskap i samhället om hur våra viktiga organisationer fungerar.

Påverkansarbete

Ytterligare en aspekt av varför jag startat upp Socionompodden är att jag vill ha en inverkan på människor. Vad gäller den enskilda individen vill jag informera och utbilda om våra olika myndigheter och verksamheter som finns för den enskilde i de olika skeendena i livet där man befinner sig. När det gäller yrkesverksamma socionomer vill jag visa på bredden i vårt arbete och djupet av kunskapen som finns i fältet. Jag vill också vidareutbilda oss Socionomer då vi aldrig är färdiga i vårt lärande. Nu blir man ju inte vidareutbildad av ett avsnitt men jag hoppas att de olika teman vi lyfter gör er nyfikna att fortsätta på Er kunskapsresa.

En levande bild av socialt arbete

För politiker, beslutsfattare och andra i positioner som har stor makt över enskildas liv vill jag visa på de berättelser, livsöden som finns och varför det är viktigt att vi fortsatt arbetar för ett inkluderande samhälle där vi möter våra medmänniskor utifrån kunskap och empati. Vi är Socionomer men vi är också medborgare.

Följ oss!

Ni har möjlighet att följa oss på instagram där vi heter Socionompodden. Där får ni följa mig i min vardag och med arbetet som är specifikt för socionompodden. Där lägger jag frekvent ut vilka ämnen vi berör framöver så ni har möjlighet att ställa frågor. Information kommer också läggas upp här på hemsidan där ni kan följa mitt arbete via bloggen. Vill ni följa mitt övriga arbete så följer ni Socialresurs instagramsida eller in och kika på www.socialresurs.com

Vill ni ha kontakt med mig för att medverka i Podden eller för att ni har förslag på gäster är ni välkomna att mejla på info@socionompodden.se.

Var hittar man Socionompodden och hur lyssnar man?

Socionompodden finns där poddar finns i din telefon oavsett om du har Iphone eller Android. Vi finns på Itunes, Acast och Spotify. Gå in, sök på socionompodden och tryck på prenumerera så får du en påminnelse varje gång ett nytt avsnitt sänds.

Varmt välkomna till Socionompoddens värld av socialt arbete.