Solbogatan 29, 212 32 Malmö, Sverige
+46709404245

Skilsmässa

Barn,Veckans avsnitt / maj 1, 2019

Skilsmässan drabbar även barnen

I Sverige slutar ca 50% av alla äktenskap i skilsmässa. En svår situation för de vuxna men i många av familjerna finns det även barn som genomgår en skilsmässa. Det är en ständig separation från den ena föräldern till den andra. I många av familjerna fungerar det med varannan veckas boende eller andra typer av lösningar där barnen får tillgång till båda sina föräldrar. Detta förutsätter ett visst mått av samarbete.

Irena Nakevska

Irena Nakevska

Den komplicerade vårdnadskonflikten

I de flesta familjer och för majoriteten av barnen fungerar detta efter den initiala krisen bra. För andra barn börjar en vårdnadskonflikt som i värsta fall pågår under hela deras uppväxt. I veckans avsnitt av Socionompodden pratar jag med Irena Nakevska, socionom och jurist om just den komplicerade vårdnadskonflikten. Hur går processen till? Vad innebär det för barnen och vad behöver föräldrarna vara medvetna om innan de påbörjar denna resa?

Under veckan som varit har jag kombinerat poddinspelning i Stockholm med föreläsning på Ersta Sköndal Bräckes högskola där jag föreläst för socionomer som studerar på avancerad nivå om hur man samtalar och utreder barn som upplevt våld i nära relationer.

Tina Karpin Socionompodden

Vidare arbetar jag på att spika höstens schema med föreläsningar och handledningsuppdrag. Men först ett intressant maj och en lovande sommar!

 

Ha en strålande onsdag!

Tina Karpin