Solbogatan 29, 212 32 Malmö, Sverige
+46709404245

Socionompodden, i tiden…

Socionompodden


Aktuella ämnen i tiden

Socionompoddens programutbud är baserat på att där ska finnas en variation av program och infallsvinklar. Jag har verkligen inte planerat utifrån vilka program som sänds i tv. Med detta sagt har det sänts avsnitt i tv om hemmasittare samtidigt som jag släppte avsnitt om hemmasittare och datorspelsberoende. Denna vecka pratar jag och Teresa Almerud, socionom om svensk tvångsvård samtidigt som Kalla fakta sänder ett avsnitt om hur det går när samhällets skyddsnät inte fångar upp. Varje gång samhällets skyddsnät brister är det en tragedi för den enskilde och de anhöriga. Det är också viktigt att ansvariga myndigheter tar lärdom så att samma misstag inte uppstår igen.

Socionompodden Tina Karpin

Vem ansvarar för tvångsvård?

Detta säger mig att Socionompodden är i tiden med ett nytt grepp där vi tittar på socialt arbete inte endast utifrån där det inte fungerar men också i de situationer där det går bra. Socialt arbete är en enorm koloss av olika kategorier som ska samverka. Just samverkan är a och o när det kommer till tvångsvård. Jag hoppas att vi i dagens avsnitt  av Socionompodden i alla fall reder ut begreppen lite bättre och vem som ansvarar och fattar beslut om tvångsvård.

Inspelningar på flera platser

I förra veckan spelades de första avsnitten för året in i Stockholm, i februari kör jag på i Malmö. Gästutbudet och ämnena är varierande och det är mycket nytt för min del. Jag älskar att utvecklas och lära mig nytt. Med detta i åtanke planerar jag för hösten och utvecklingen av Socionompodden.

Socionompodden

Jag uppskattar alla era kommentarer och förslag på ämnen och gäster, fortsätt skriva till mig

Hälsningar

Tina Karpin