Solbogatan 29, 212 32 Malmö, Sverige
+46709404245

Vi växer så det knakar!


Socionompodden – nu med över 30 000 lyssningar!

Jag börjar denna veckas blogginlägg med en härlig känsla av att Socionompodden som en smal och nylanserad utbildningspodd nu passerat 30 000 lyssningar utan någon annan reklam än ett instagramkonto och mina inlägg på Linkedin. Jag drivs av känslan i att kunna tillhandahålla gratis kunskap på ett intressant och lättillgängligt sätt. Att jag själv dessutom lär mig enormt mycket av varje gäst är ett plus i kanten. Jag hoppas att ni delar min upplevelse av ett ständigt nyanserat lärande! Målet med podden är fortsatt att nyansera bilden av socialt arbete i media och nu verkar det som att vi är på väg i det arbetet.

Jag vill tacka alla er som tar er tid att lyssna, ni som kommer med feedback och beröm samt till alla mina gäster. Fortsätt att mejla mig förslag på ämnen och gäster som ni tycker är relevanta och inspirerande på info@socionompodden.se

Hedersrelaterat våld

Runa Baianstovu

Runa Baianstovu

Denna vecka gästas vi av Runa Baianstovu, lektor i Socialt arbete vid Örebros universitet. Med Runa pratar jag om hedersrelaterat våld och förtryck. Vad är heder? Hur arbetar yrkesverksamma med hedersärenden och vad behövs göras som i dagsläget inte görs?

Utbildning kring barnavårdsärenden

Våld mot barn Socionompodden

Denna veckan arbetar jag också med att utbilda yrkesverksamma socionomer på uppdrag av länsstyrelsen i Gävleborg. Det handlar om samtalsmetodik och rättssäker handläggning och dokumentation i barnavårdsärenden som i ett led av den kunskap jag vill kunna tillhandahålla för socionomer som ytterligare vill vässa sina kunskaper och vara säkra i sin yrkesutövning.

 

Ha en strålande onsdag

Tina Karpin