Solbogatan 29, 212 32 Malmö, Sverige
+46709404245

En yrkesstolthet över att vara socionom

Ledarskap Socionompodden


Ledarskap

Idag analyseras chefer i ett annat ljus än tidigare och kraven på vad som är en bra chef är många. Vi talar om bra ledarskap. Men medan kraven på vad som är en bra ledare har ökat och fortsatt ökar undrar jag om det på andra sidan har tillkommit lika mycket resurser för att chefen ska vara en bra ledare.

Mellanchef – en svår och otacksam roll

I socialt arbete har mellanchefsrollen inom myndighet länge haft ett så kallat dåligt rykte. Detta då du har press både ovanifrån och underifrån och egentligen ett eget litet handlingsutrymme. Det var många lyssnare som ville att jag skulle ta upp denna svåra arbetsposition. Till Min hjälp tog jag Dashmire Osmani, mellanchef i socialt arbete i Malmö stad. Vilket samtal det blev och vilken inspiration Dashmire är för de som vill vara just en god ledare. In och lyssna och bli inspirerade!

Tina Karpin i korrdidor på väg till Socionompodden
Hur kan Socionompodden utvecklas?

I Socionompodden för övrigt har jag en del möten planerade framöver för att se hur man kan utveckla konceptet med att göra viktig kunskap tillgängligt för många. Jag har ju mina tankar men jag hade gärna hört mer om vad ni hade varit i behov av som individer men också på era arbetsplatser?

Tina Karpin föreläsare

Socionomer har en bred kunskapsbas

Den närmsta fördelar jag min tid jämt mellan arbetet med Socionompodden och föreläsningarna jag har ute i kommuner. Podden är rolig på så vis att jag får träffa en massa nya människor och lära mig mycket om ämnen jag inte tidigare varit i kontakt med ibland. Föreläsningarna ger mig möjlighet att sätta ord på den kunskap jag har efter 15 år inom socialt arbete. För vi socionomer har en bred kunskapsbas. Med tiden fyller vi på med både vidareutbildningar och arbetslivserfarenhet. Det som andra tycker är svåra samtal är de samtal vi för till vardags. Idag vill jag slå ett slag för den yrkesstolthet som vi socionomer borde ha!